Aresz Portfolio Plattegrond

Binnen Aresz is er veel kennis over portfoliomanagement. Er wordt al jaren advies gegeven bij verschillende organisaties. We noemen het ook wel EHBO: “Eerste Hulp Bij Organiseren.” Hierin zijn twee dingen belangrijk: doe de goede dingen én doe de dingen goed! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. 

Het is best een uitdaging, want hoe verzamel en verbind je ongrijpbare kennis? En, hoe maak je deze kennis praktisch en tastbaar? Om je portfoliomanagement te verbeteren moet je eerst weten hoe je ervoor staat. Én, welke stappen je nodig hebt om je doel te bereiken. Een ware puzzel dus.

Gelukkig hebben wij alle stukjes opgepakt en de puzzel alvast voor je gelegd. Aan de hand van verschillende methodes, modellen en een schat aan collectieve kennis hebben wij de ‘Aresz Portfolio Plattegrond’ontwikkeld. In één overzicht zie je op welk niveau jouw organisatie staat op het gebied van portfoliomanagement. Daarnaast geven we handvaten om de groeiambitie te stellen. 

Voor iedere stap naar een beter en effectief portfoliomanagement zijn verschillende ‘Aresz Acties’ geformuleerd. Van niveau 1 (brandjes blussen) tot en met niveau 5 (continue verbeteren). Stapsgewijs helpen wij de vervolgacties in kaart te brengen. 

Maar zoals iedere kaart is onze plattegrond slechts een deel van de reis. Momenteel zijn we alle stappen rondom het proces aan het verwerken in een roadmap. Zodat de gestelde ambitie niet alleen behaald wordt, maar ook duurzaam is.  

Interesse of wil je meer te weten komen? Neem dan vooral eens contact met ons op. We nemen je graag mee mee in de wereld van portfoliomanagement aan de hand van een inspiratiesessie of een vrijblijvend gesprek. We delen met veel passie onze kennis over het vak. Hopelijk tot gauw! 

FAQ

Wat is de 'Aresz Portfolio Plattegrond' en hoe kan het organisaties helpen bij het verbeteren van hun portfoliomanagement?

Hoe verschilt de 'Aresz Portfolio Plattegrond' van andere benaderingen van portfoliomanagement?

Wat is de volgende stap na het gebruik van de 'Aresz Portfolio Plattegrond' voor een organisatie die haar portfoliomanagement wil verbeteren?

Vorige
Vorige

Integraal Zorgakkoord (IZA): Samen naar een gezonde zorg!

Volgende
Volgende

Hoe staan jouw project financiën erbij?